Om oss

Viastory är ett projekt startat av författaren Torbjörn Sundström med syfte att skapa en ny genre för facklitteratur.

Idé

Bokbranschen är under ständig förändring och marknaden för traditionella fackböcker minskar till förmån för digitala format som ljudböcker, e-böcker, video eller poddar. Samtidigt är behovet av lärande och att effektivt spridda kunskap större än någonsin i den alltmer föränderliga värld vi lever i. Den bärande idén är att samla på berättelser från verkligen och sedan använda dem som inspiration för skönlitteratur med samma dramatik som spänningsromaner för att läsaren ska uppleva hur det verkligen är. Det blir ett sätt att förbereda sig inför nya uppgifter i en trygg miljö.

Torbjörn Sundströms bakgrund

”Mitt mål är att skapa resultat i skärningspunkten mellan kunder, teknik och människor med en hög grad av utmanande frihet och en dynamisk mångkulturell omvärld.”

 

Den formuleringen gjorde jag redan på min tid som ung chef på Ericsson under mitten av nittiotalet och den gäller ännu. Jag har under största delen av mitt yrkesliv arbetat med teknologier som är mer än tio år för tidiga. Det har varit avancerade telekomutrustning, uppkopplade bilar, elektrisk styrning av fordon och sedan 2008 litiumbatterier och elektrifiering. Det har varit både lärorikt, roligt och utmanande samtidigt men mest av allt har det gett en grundläggande insikt om hur människor, teknik och affärer samverkar och att alla behövs på samma gång. Min roll har varit ledare, affärsutvecklare och konceptutvecklare med fokus på kundnytta.

 

Ett år fick jag en födelsedagspresent av min fru som förändrade mitt liv, en skrivarkurs som resulterade i ett antal utgivna böcker sedan 2020. Jag gick på journalistskolan på början av nittiotalet efter att jag tagit civilingenjörsexamen. Det blev inte någon journalistkarriär men nu tar jag igen det med att skriva böcker och förmedla berättelser.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå